viermele-din-adancuriExista in acest oras o vietate, un monstru care isi face veacul in adancurile pamantului. Inghesuie in fiecare zi oameni in stomacul sau, pe care-i elibereaza mai apoi, cu conditia de a se duce umili spre birouri, unde vor executa mecanic munca zilnica, ascunsi in spatele unor zambete false, de complezenta inchipuita. Ochii acelor persoane sunt goi, oglindind un suflet la fel de gol, secat de negrul din adancuri si de toxicul de la suprafata pamantului.

Si in fiecare zi, ascuns de lumina soarelui, imensul vierme de fier, trece in viteza, strabatand pe dedesubt orasul plumburiu. Huruie ingrozitor cand se apropie de vreo statie, parca nervos ca trebuie sa opreasca. Deranjat ca i se taie din elan, isi deschide rapid pantecul, permitand unui nou val de oameni sa iasa la suprafata, apoi, nu inainte de a atentiona de inchiderea, porneste din nou.

Multimea de oameni, mici Iona readaptati, este cea care-i da viata viermelui subteran. Insa fara valul de indivizi care coboara in adancuri, monstrul nu s-ar mai fi trezit in fiecare dimineata. El traieste datorita lor.

FacebookTwitterGoogle+