Surimi
Surimi sunt un fel de pasta pe baza de peste, care seamana foarte bine cu o carne de crab. Cam tot ce se pescuieste din Pacific este transformat in surimi in America. Multi pesti sunt infectati cu paraziti, care ajung in carne si pot provoca neplaceri celor ce ii consuma. Pentru ca nimeni nu ar manca peste cu chisturi pescarii nu prea aveau unde sa vanda tot pestele adus la tarm. Totul s-a schimbat cand oamenii au inceput sa foloseasca sangele de vaca. Dintre toti inhibitorii de enzime studiati sangele de la vaca a fost cel mai eficient. Textura surimi a fost mai buna si puterea gelului, stabilitatea lui a fost mai mare. Dupa ce a aparut boala vacii nebune in 2003 utilizarea sangelui de la vacute a fost interzisa. Albusul de ou folosit pe post de substitut nu a avut aceeasi eficienta precum plasma din sangele de vaca. Studiile au gasit alte alternative pentru sangele de vaca, cel de gaina, porc, pastrav.

Tensiune arteriala crescuta
Oamenii in varsta au o mare problema cu sangele si circulatia, cu tensiunea arteriala crescuta. Una dintre modalitatile de a nu avea hipertensiune si vase de sange sparte este folosirea unui medicament numit inhibitor ACE. Medicamentele incetinesc actiunea enzimelor ACE, o substanta chimica numita angiotensin I devine angiotensin II. Vasele de sange sunt ingustate sub actiunea acestui compus, medicamentele se administreaza oral si efectele se vad in cateva ore, scade tensiunea arteriala si revine starea de bine. Printre efectele secundare ale produselor pe baza acestei substante se numara si eruptiile cutanate, inhibitorii ACE pot fi extrasi din foarte multe tipuri de ingrediente, efectele lor nu sunt asa de severe la nivelul intregului organism. Sangele de la abator poate fi o sursa foarte ieftina de inhibitori ACE de vreme ce e de multe ori aruncat si tratat ca un reziduu. Inhibitorii ACE pot fi extrasi pana acum din sange de vaca, gaina si porc. Desi plasma din sange este considerata cea mai importanta, hemoglobina si plasma sunt materiale foarte bune pentru inhibitorii ACE.

FacebookTwitterGoogle+