Avand in vedere ca reteta de Tiramisu a suferit diferite modificari, de-a lungul timpului, noi va supunem atenta unui preparat original, cu care nu veti da gres niciodata. Este mult mai usor de preparat decat ai crede si vei obtine simplu si rapid, un desert italian autentic, dupa reteta originala.
Totul este sa respecti reteta si sa alegi ingrediente cat mai proaspete. Acestea sunt ingredientele de care aveti nevoie pentru a obtine 8 portii copioase pentru intreaga familie sau daca mai ramane, il puteti imparti si cu prietenii.
INGREDIENTE PENTRU CREMA TIRAMISU
*500 g mascarpone
*5 oua cat mai proaspete
*120 g zahar
*un pachet piscoturi
INGREDIENTE PENTRU SIROPUL DE CAFEA
*700 ml espresso
*3 linguri crema de whiskey
*esenta de vanilie
*3 linguri de zahar
INGREDIENTE PENTRU ORNAT
*cacao
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput prepara espresso intr-un aparat special de espresso, lasa-l sa se raceasca si amesteca-l cu crema de whiskey, cu esenta de vanilie si zaharul, apoi pune tot amestecul la frigider.
Separat ouale bate albusurile energic pana cand devin foarte ferme si pufoase. Faceti proba ridicand vasul cu susul in jos, iar daca nu curge, inseamna ca este batut suficient.
Apoi bate galbenusurile cu zaharul separat, pana cand se deschid la culoare si isi maresc putin volumul. Adauga mascarpone si bate-l la viteza medie cu galbenusurile, pentru aproximatv 5-6 minute. Incorporeaza albusul treptat in amestecul de galbenusuri folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
Acum, intr-o tava cu peretii inalti, pune un strat de crema apoi trece rand pe rand piscoturile prin cafea cdoar pentru cateva secunde, apoi asaza-le peste crema.
Straturile de piscoturi si creme se alterneaza astfel incat sa arate frumos si din punct de vedere estetic. Aseaza ultimul strat de crema, pudreaza intreaga suprafata cu cacao din abundenta si da prajitura la rece pentru minim 3-4 ore inainte de servire. Este preferat a se consuma in maxim 48 de ore de la preparare si neaparat trebuie savurat la adevarata sa valoare.

FacebookTwitterGoogle+