L-ai vazut prin magazine, poate l-ai gustat la un restaurant, la o nunta. E vorba de celebrul pui shanghai, o reteta care suna cam sofisticat la prima vedere, insa e foarte simplu de preparat si cel mai important, e foarte gustoasa. Nu ai nevoie decat de 60 de minute din timpul tau, de pui de tara si de ingrediente proaspete ca sa iti iasa o reteta de senzatie. Pentru reteta de fata e bine sa ai piept de pui gara os si piele, curatat si spalat cat poti tu de bine, trei oua, trei catei de usturoi, 250 grame pesmet, 200 grame faina alba, 50 grame susan.

Neaparat adaugi ulei, vreo trei linguri sanatoase si cate o jumatate de lingurita de boia ardei dulce, praf de curry, busuioc uscat, piper macinat, sare. Bucatarul din tine trebuie sa fie atent ca sa iasa totul asa cum trebuie. Pieptul se taie frumos in felii subtiri, mai lungi, usturoiul se piseaza, se amesteca cu puiul. Faina si condimentele se pun intr-un vas, se amesteca, se pun si fasiile de carne, faina la final.
Ouale se bat bine­čśŐ dupa care se trec fasiile de pui prin ou. Pesmetul se amesteca cu susanul, dupa care se trece iar fasia de pui prin toate ingredientele. In tigaie se pune imediat ulei, se incinge, se prajesc fasiile de carne si se intorc rapid ca sa nu se arda.

Cand s-a rumenit puiul se scot fasiile de pui shanghai pe hartie de bucatarie, prosop, servetel, ca sa se elimine uleiul in plus. Alaturi de un sus sau de o garnitura, salata, acrituri se poate manca la orice masa principala. Legumele trebuie sa fie nelipsite de pe masa, la fel si o paine bine prajita sau facuta la cuptor, in casa. Rezultatul este exceptional de fiecare data si toata lumea care va gusta din pui va fi incantata.

FacebookTwitterGoogle+