Inca de la aparitia lor in anii 1930 pantofii cu toc cui au fost mereu pe lista de cumparaturi a femeilor care tineau la tinutele lor. Cunoscuti si sub denumirea de pantofi stiletto, pantofii cu toc cui au fost preferatii doamnelor pentru ca dadeau senzatia unei siluete suple, picioarele pareau ceva mai subtiri si mai lungi, cele scunde deveneau dintr-odata mai inalte. Talia era scoasa in evidenta foarte bine, pantofii cu toc cui se puteau asorta foarte bine cu orice tinute business si casual, erau potriviti pentru orice eveniment.

Pantofii stiletto pot iesi in evidenta foarte usora asa ca e bine sa te orientezi spre cei care au culori diverse, spre cei multicolori. Rosul, verdele, albastrul, movul sau chiar turcoazul se vor potrivi de minune in cazul unor pantofi stiletto, combinatiile cromatice nu trebuie sa fie prea pretentioase, doua sau trei culori asociate sunt suficiente. Tinutele la care poti asocia pantofii stiletto cuprind fuste, blugi, rochii, salopete, chiar si pantaloni din materiale usoare si elegante. Un tip aparte de pantofi din aceasta categorie sunt cei cu imprimeu, imprimeurile florale, abstracte, ei se pot asocia foarte bine cu genti si geci cu imprimeuri, cu bluze interesante si pantaloni largi cu acelasi tip de imprimeu. Variantele pe alb si negru sunt potrivite pentru zi, respectiv pentru noapte, merg asociate si cu o rochie de ocazie, cu o tinuta eleganta si mai sobra, atunci cand mergem la intalniri importante.

Pantofii stiletto trebuie alesi de fiecare data in functie de tinute si de evenimentele la care intentionati sa ii luati, forma lor poate fi diferita, asa ca e bine sa ii probati si sa vedeti cat de bine va puteti misca in ei. Pentru ca au un toc ceva mai mare si diferit de al altor tipuri de pantofi, pantofii stiletto se adreseaza in special doamnelor si domnisoarelor mai tinere, care au si o greutate mai redusa si pot sa se simta confortabil in acest tip de incaltaminte.

FacebookTwitterGoogle+