piese-kiaModelele de la Kia sunt tot mai des intalnite pe strazile din Romania, capatand o popularitate mult mai mare fata de cativa ani in urma, ele fiind chiar des intalnite si la nivel european. Kia are totusi o istorie relativ scurta, fata de alti producatori de masini, fiind pe piata de numai 72 de ani, in comparatie cu secolele de domnie ale Fiatului sau ale altor marci, dar – chiar si asa se bucura de in ultima vreme de o spectaculoasa crestere.

Piese auto Kia gasim in prezent peste tot, atat in magazinele online cat si in cele fizice, iar daca vrem piese de schimb originale, atunci internetul ne ofera cele mai bune solutii. Fondata in 1944, pe vremea cand inca Coreea facea parte din Japonia, Kia este cel mai vechi producator coreean de masini. Numele Kia provine de la cuvantul sino-coreean “ki”, care inseamna a iesi afara, a pleca de undeva, si terminaia “a” ce simbolizeaza Asia. In traducere, numele Kia ar insemna parasind Asia, ceea ce marca a si facut in cele din urma, de la prima sa lansare. In prima faza, Kia a fost intemeiata ca si o companie specializata in producerea cazanelor de otel si a bicicletelor sub marca “Samcholli-Ho”. Ulterior, in anul 1952, Kia si-a schimbat numele din Kyungsung Precision Industry, iar mai tarziu s-a specializat in producerea motocicletelor, automobilelor si camioanelor. Politica firmei Kia a luat insa o intorsatura ciudata si destul de radicala in momentul in care, în parteneriat cu Ford, a demarat producerea de automobile pentru piata locala, dar și pentru export. Printre modelele produse s-au numarat Kia Pride (sora modelului Mazda 121) și Avella (sora modelului Ford Festiva).

In urma cu cativa ani, Kia s-a specializat mai mult pe piata europeana, avand in vedere ca in septembrie 2010, Kia Motors Corporation a anuntat un total de 187.251 de unitati vandute la nivel mondial. Pentru cei care nu stiu – concernul Hyundai a cumparat Kia Motors Corp in anul 1998, din cauza unor probleme financiare, asta insa nu a afectat cu nimic renumele unei generatii de masini cu o eleganta de invidiat.

FacebookTwitterGoogle+