In domeniul businessului modern si-a facut loc de ceva vreme un nou concept denumit Business Intelligence. Cand vorbim despre BI ne referim la un set de aplicatii software si de tehnologii care sunt folosite epntru colectare, gestionare si analiza informatiilor din sisteme de gestiune a afacerilor sau din baze de date. Cu ajutorul unui BI putem analiza mai usor volume mari de date, se proceseaza analitic online orice fel de date, se fac interogari si raportare fara efort.

Avand implementat un sistem BI deciziile zilnice si activitatile sunt sustinute cu date concrete, sunt mereu cele mai inspirate in functie de situatia dina cel moment a firmei respective. Cele mai importante caracteristici ale unor sisteme BI tin de self-service-ul si de operationalitate. Practic aplicatiile isi fac treaba fara a avea nevoie de interventie permanenta din partea unui utilizator, oricand datele oferite sunt actualizate si sunt puse in acord cu tot ce inseamna functionarea unei institutii.
La Smart Business Solutions gasiti oricand un instrument Smart BI de Business Intelligence care poate afisa date intr-un tablou de bord, punand la dispozitie un sumar complet bazat pe niste seturi de date diverse. Dintr-o singura privire se poate vizualiza cu instrumentul de la Smart Business Solutions valori ale vanzarilor, obiectivele lunare sau venituri si cheltuieli.

Instrumentul modern permite analiza statisticilor clientilor la nivel de tranzactii sau perioade si starea documentelor companiei, optimizarea deciziilor de achizitie in functie de mai multe criterii importante raportate la furnizori, luarea unor decizii optime de cumparare in functie de pret si perioade de livrare a anumitor produse. Stocurile sunt optimizate in functie de indicatori specifici ariei, retururile de la clienti sunt analizate si optimizate, profitabilitatea vanzarilor e simplu de observat direct in aplicatie, la fel si crearea unor scenarii de tip What if? in vederea prognozarii vanzarilor in functie de date istorice si de diversi parametri alesi. Cu cat implementarea solutiilor BI este mai rapida, cu atat companiile au de castigat si orice decizie luata este mereu bazata pe o analiza detaliata realizata rapid.

FacebookTwitterGoogle+