design-baieChiar daca pentru unii baia poate nu reprezinta un aspect atat de important in propria locuinta, ei bine, va anuntam ca trebuie sa punem mai mult pret pe aceasta incapere, deoarece – spun specialistii – ea ne “monteaza pentru intreaga zi”. Iar asta se intampla din cauza faptului ca baia este prima incapere in care intram dimineata si cu siguranta dispozitia noastra tine atat de aroma locului cat si de aspectul acestuia. Chiar daca stati la bloc sau locuiti la casa iar baia este una mica, nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste amenajarea cu gust a toaletei, deoarece idei sunt din plin.

Iata cateva trucuri pentru amenajarea unei bai de dimensiuni mici care ne pot crea efectul unei incaperi de vis: in primul rand trebuie sa mizam pe culorile neutre si trebuie sa tinem seama de ele cat si de iluminat, de finisaje sau de spatiile de depozitare. Nu trebuie ignorat la o baie nici stilul sau detaliile care ofera o anumita persoanlitate atunci cand vorbim de amenajare baie. Cromatica neutra, pornind de la alb pana la crem si bej sau chiar griuri in tonuri deschise, este ceea ce se recomanda pentru a spori ideea de spatialitate intr-o baie. Pentru un plus de dramatism, se poate incerca adaugarea unui perete-accent intr-o culoare mai inchisa care va crea profunzime si poate sa vina si cu un strop de eleganta in fata decorului.

Pentru cei care doresc aceasta varianta, este important sa se asigure ca au un iluminat adecvat, astfel incat tot spatiul baii sa fie pus in valoare. Si avand in vedere ca vorbim de un spatiu mic, este obligatoriu sa mentii mereu o ordine si sa ai lucrurile bine organizate. Tocmai de aceea spatiile ce vor fi folosite pentru depozitare sunt extrem de importante si trebuie alese si ele cu mare grija. Pentru crearea unei idei de spatialitate marita este indicat tot albul pentru mobila in baie.

FacebookTwitterGoogle+