Daca sunteti un iubitor de frumos si va doriti sa petreceti cat mai mult timp in natura, atunci trebuie sa aflati cateva idei despre cum sa va amenajati spatiul din jurul casei, in mod ingenios. De cele mai multe ori, lucrurile simple sunt cele care schimba radical aspectul fie ca vorbim de amenajari interioare sau cele din afara casei. Atunci cand spatiul nu va permite, limitati-va la acele idei care ofera cel mai bun raport intre estetica si practica astfel incat sa fiti eficienti si sa dati gradinii un aspect estetic deosebit. Folositi decoruri bine alese care sa emane energie prin combinatii de culoare, forme si textura.

Este bine sa trasati mereu o carare bine articulata in gradina voastra, care sa serpuiasca printre rasaduri de flori si printre arbusti. Veti proteja astfel restul suprafetei de iarba, in timp ce cararea diversifica vizual si peisajul, stratificandu-l.

De asemenea, nu ignorati potentialul ornamental al unei borduri, mai ales una din piatra. Aceasta are rol dublu, estetic in primul rand, dar si unul practic, ce impiedica invazia buruienilor. O astfel de alee din dale de piatra alaturi de una sau mai multe borduri imbunatatesc aspectul oricarui decor natural intr-o gradina.

Desigur ca gradina inseamna si culoare, de aceeaeste bine sa ne folosim si de contraste. Alegeti flori de diferite culori si asezati-le pe diferite nivele astfel incat, chiar si pe o suprafata mica, diversitatea cromatica sa inspire abundenta si vitalitate. Un ghiveci mare in care sa grupati astfel de flori diferite este potrivit pentru un decor desavarsit.

Exista o multitudine de solutii simple, dar eficiente. O planta cataratoare, bine ingrijita, amplasata pe fundalul unui gard alb este un contur de mare efect care, cu siguranta, va atrage privirile curioase ale tracatorilor. Acestia va vor invidia de-a dreptul si se vor simti liberi sa preia ideea de la dumneavoastra.

Chiar daca in gradina se planteaza de obicei plante, bineinteles ca nu sunteti limitat de acest lucru. Nu ezitati sa adaugati forme si texturi pentru diversificarea peisajului. Folositi-va de alei si borduri, dar si de orice alte accente din piatra in forme si dimensiuni diferite care aduc un plus de eleganta spatiului verde.

Dati unei gradini mici un plus de rafinament, cu un astfel de gard alb, completat de o poarta care se deschide sub o mini-pergola. Din nou un mix eficient de estetica si practica, cu plantele gasind un bun suport pentru a se extinde.

De asemenea, cu putina imaginatie puteti crea mici insulite de verdeata sau de culoare, care sa dinamizeze intregul peisaj. Daca sunt create pe fundalul gazonului, aceste insule sunt si mai usor vizibile, si au un rol decorativ sporit. Inspirati-va din frumusetea ideilor simple de amenajare.

FacebookTwitterGoogle+