Vreau sa afirm sus si tare ca filmele cu desene animate nu sunt doar pentru copii. La toti ne-au placut filmele cu desene animate cand eram mici, avem chiar desenele animate ale copilariei noastre. Personal, am aceeasi placere sa vad un film cu desene animate precum aveam cand eram inca copil. Se spune ca in fiecare dintre noi traieste un copil, de aceea, zic eu, nu trebuie sa-l ascundem sub straturile maturitatii, ci sa-l lasam sa se afirme, sa ne coloreze viata si sa ne implineasca capriciile.

Deoarece sora mea are doi baietei tare zglobii, cand vin in vacanta la tara impreuna cu ei. Seara de film cu desene animate devine un obicei zilnic sfant. Ne cuibarim toti trei in pat si ne uitam la desene animate. Desigur, le alegem pe cele mai bune. Mie nu-mi mai plac caricaturile ciudate de la canalele pentru copii. Apropo, oricat de ciudate ni s-ar parea noua acele caricaturi, am dat zilele trecute peste un articol in care era explicat de ce oamenii si animalele din desenele animate au asa forme ciudate. Ele sunt desenate asa cum le-ar desena copiii, pentru a fi mult mai apropiate imaginatiei lor. Dar sa revenim la filmele cu desene animate. In ultimii ani s-au produs desene animate extraordinar de emotionante si interesante, care sensibilizeaza si cel mai dur adult.

De exemplu, un film cu desene animate care mi-a placut mult este « Walle », un film despre un robotel care a ramas singur pe planta Pamant cand resursele aceasteia au fost epuizate la maximum si intregul pamant a fost umplut de deseuri, civilizatia umana mutandu-se intr-o nava in cosmos. Walle este un personaj tare simpatic, emotiv si sensibil. Un film cu desene animate care te aduce pana la lacrimi.
Printre preferatele mele se numa si « Pisicile aristocrate ». Este un film cu desene animate care prezinta povestea unor motani dintr-o familie aristocratica, care cunosc bunele manière, care sunt deosebit de atenti, draguti si sofisticati, cunosc artele frumoase si duc o viata de lux alaturi de stapana lor. Aventurile acestor pisoi sunt foarte amuzante, cu perle delicioase si dierite rasturnari de situatie.

FacebookTwitterGoogle+