Emilie Gossiaux de 25 de ani este o Helen Keller in lumea artei. Crescand in Terrytown, Louisiana, ea putea vedea, insa avea probleme cu auzul, asa ca avea proteze auditive. Aceasta stare de fapt a determinat-o sa-si doreasca si mai tare sa devina artist. In 2007 a fost acceptata la Cooper Union School of Art, Manhattan, insa nu avusese de-a face cu cea mai mare provocare a ei.

In octombrie 2010, pe cand se indrepta cu bicicleta spre un studio de arta pentru a lua parte la un internship, ea a fost lovita de un camion. Emmilie a suferit rani grave la cap si a avut probleme grave la creier, fracturi la cap, pelvis, picioare. In plus, ea a si orbit. A doua zi dupa spitalizare, o sora medicala le-a spus apropiatilor fetei ca nu mai avea sanse de recuperare reala si ca ar fi bine sa se gandeasca la donarea organelor. In acea noapte, Emmilie a inceput sa-si miste mana. Parintii au refuzat sa inceapa procedurile pentru donarea organelor fetei. Medicii i-au sfatuit pe parinti sa isi mute fiica intr-un alt centru de ingrijire, insa prietenul nu a fost de acord si a cautat o alta metoda de comunicare cu prietena sa. Asa a descoperit tehnica comunicarii cu ajutorul palmei-se scriau literele cuvintelor in palma, cu degetele.

I-a revenit incet, incet si auzul, personalitatea era la locul ei, asa ca revenirea dupa accident decurgea bine. In 2013, ea si-a terminat studiile, a castigat premiul de excelenta intr-un program de arta-a primit premiul pentru sculptura Bird Sitting (pasarea care sta), creata la doi ani dupa accidentul care a orbit-o. In 2013, sculptura sa a fost inclusa in vernisajul de la Smithsonian Institution.

FacebookTwitterGoogle+