O imprimanta nu este deloc un dispozitiv simplu de depanat. Erorile care apar pot tine si de partea software si de partea hardware, exista multe tipuri de defectiuni care nu sunt specificate in cartile tehnice pentru ca pot aparea in urma unui mix de erori nemaintalnit in conditii de laborator. O buna parte dintre erorile intalnite de utilizatorii obisnuiti tin de cartusele prost intretinute si folosite in conditii improprii. Cartusele imprimantelor au in general o viata scurta daca avem foarte multe de imprimat si le folosim excesiv, fara sa tinem cont de reguli de baza in privinta imprimarilor. Exista totusi cateva trucuri banale pe care le puteti utiliza pentru a evita inlocuirea cartusului dupa doar o luna sau doua de functionare.

In prima faza puteti sa puneti la loc banda din plastic de protectie pe capul de imprimare atunci cand nu folositi imprimanta pentru o vreme indelungata. Puteti scoate si cartusul din imprimanta si il puteti depozita intr-un loc racoros, in pozitie verticala, pentru a evita uscarea tusului sau deteriorarea tonerului. Alta metoda sa protejati mai toate tipurile de cartuse imprimante este sa va asigurati ca imediat ce apar semne ca tusul nu mai e asa de mult in cartus veti merge doar la un centru autorizat de reumplere cartuse imprimanta din Brasov, de pilda, pentru a face un refill cu tus de calitate cat mai buna. Evitati refill-ul facut acasa cu ac de siringa si cantitati prea mari de tus de proasta calitate. Pe de alta parte, ca sa aveti cartusul mai mult timp trebuie sa respectati si modul indicat de imprimare specificat in fiecare carte tehnica, tipul de foie de xerox solicitat de producator si pozitionarea ei, calitatea ei.

Un truc banal pentru cartuse care functioneaza ireprosabil mai mult timp este si acela al curatarii periodice a capului de imprimare via software sau direct cu betisoare cu bumbac sau material foarte moale, fara alcool sau alte substante de curatire. Astfel se pot elimina depunerile si se asigura o imprimare de calitate, fara erori vizibile. Fiecare dintre noi are propriul mod de intretinere, stim deja din multe articole cum se intretine un cartus, documentatie e suficienta online si offline, nu ne ramane decat sa adaugam si aceste trucuri si sfaturi si totul va fi bine.

FacebookTwitterGoogle+