Lupta impotriva cancerului

Studiile recente au aratat ca un consum regulat de cafea poate sa reduca riscul aparitiei unui anumit tip de cancer. Cu cat bem mai multa, cu atat suntem mai protejati. Cele mai intalnite tipuri de cancer pot fi prevenite prin consumul de cafea, inclusiv cel oral, uterin, prostatic, de creier. Melanomul apare intr-o mai mica masura la cei care consuma cafea mai mereu si in cantitati insemnate. Unele proteine din celulele canceroase ale plamanilor sunt vizate de substantele din cafea si se previne astfel cresterea si multiplicarea lor. Femeile care beau cel putin trei cesti de cafea pe zi pot reduce riscul aparitiei cancerului endometrial cu 19 procente, recurenta cancerului la san fiind de 49%. Cancerul la san este tratat insa cu tamoxifen de pilda, asa ca nu se stie clar daca aceste efecte observate sunt de la medicatie sau de la substantele din cafea.

Ajuta la scaderea in greutate

Cafeaua neagra poate contribui la pierderea in greutate pe termen scurt. Acidul clorogenic din cafea, cel care ajuta si la imbunatatirea vederii ar putea stopa si incetini absorbtia carbohidratilor. Cafeina din cafea poate contribui la o crestere a ratei metabolice cu pana la 11 procente. Cafeina vizeaza sistemul nervos, celulele pline de grasime incep sa dispara si arderile din corp sunt mai puternice. Rezultatele variaza de la o persoana la alta, cei care sunt mai grasi pot observa rezultatele mai bine. Cafeaua ajuta si la performante sportive mai bune prin pierderea de greutate. Acizii grasi dispar din testurile grase, performantele fiind mult mai bune pe termen lung. Solutiile sunt doar temporare, asa ca daca se consuma prea multa cafea s-ar putea sa nu mai reactioneze organismul la ea.

FacebookTwitterGoogle+