acoperis-verdeTe-ai pregatit de o casa noua, ti-ai facut planul si ti-ai pus in gand sa faci totul ca la carte dupa ce te-ai documentat foarte mult si ai stabilit cele mai importante puncte. Acum e momentul sa alegi cu cine vei duce la final planul casei, deoarece sunt foarte multe firme de constructii pe care trebuie sa le elimini iar criteriile nu pot fi doar financiare. De exemplu, unele firme de constructii care realizeaza si hidroizolatii sau termoizolatii nu fac mereu lucrari de care ai nevoie, cum ar fi un acoperis verde.

Acesta nu numai ca e la moda, dar ofera si un aspect mai viu, mai sanatos si mult mai boem. Asta inseamna ca pe langa faptul ca poti avea vegetatie non stop in preajma ta, beneficiezi si de un confort sporit in ceea ce priveste calitatea vietii. Acoperisul verde mai este numit si acoperisul viu. Asa cum numele o spune, el este acel acoperis format din vegetatie si solul necesar cresterii acesteia, ambele instalate peste un sistem de membrane hidroizolante desigur. Sistemul poate include si materiale care nu permit trecerea radacinilor, sisteme de drenare si de irigatii, dupa cum spune expertii. Dupa complexitatea lor, acoperisurile verzi se impart in extensive si intensive. Diferenta consta in grosimea stratului de pamant aplicat si in greutatea acoperisului verde la final.

Cel extensiv de exemplu este mai usor, ajunge la maxim 150 de kilograme pe metru patrat, insa cel intensiv poate sa aiba si de doua ori mai mult. Un acoperis verde suporta foarte multe tipuri de plante, de la ierburi aromatice pana la arbusti si arbori de mici dimensiuni, iar ingrijirea lor trebuie sa fie pe masura: irigatii, drenuri, ingrasaminte si ingrijire constanta, ca orice gradina de pe sol. Un acoperis verde poate sa ife plan sau inclinat, cele plane fiind desigur mult mai usor de instalat. Pentru mai multe informatii indicat este sa discutati cu firma pe care ati contractat-o.

FacebookTwitterGoogle+